FAQ

Informatii utile despre festival

In ce consta un festival cu baloane cu aer cald?

Conceptul de festival al baloanelor cu aer cald reprezinta o alternativa de petrecere a timpului in aer liber, cu o componenta “Wow” data de spectacolul colorat al ascensiunii in masa a baloanelor invitate. La Magia Baloanelor ai ocazia sa vezi lansandu-se odata in jur de 10 baloane in fiecare zi a festivalului, dimineata dupa rasarit si seara inainte de apus (direct dependent de vreme). In plus, poti sa interactionezi cu pilotii si echipajele si sa vezi de aproape acesti giganti blanzi ai aerului.

Copiii au acces la festival?

Orice copil avand sub 12 ani trebuie sa fie insotit de catre un adult care este responsabil de participarea in siguranta a minorului la Festival. Un minor cu varsta peste 12 ani neinsotit de catre un adult, trebuie sa aiba asupra lui un act de identitate (carnet de elev sau orice alt document care contine poza minorului) si Declaratia de angajament parinte pentru participare minor, completata si semnata de catre un parinte/tutore al minorului, prin care isi asuma raspunderea pentru minor si confirma prezenta acestuia la festival.

Pot afla dinainte daca se zboara sau nu?

Este indicat sa nu tii cont de prognoza meteo(care te-ar putea face sa te razgandesti in a te porni la drum). Pilotii au o sedinta tehnica cu jumatate de ora inainte de fiecare sesiune si atunci se stabileste daca sunt conditii de zbor in siguranta. In urma sedintei se poate hotara ca inca nu sunt conditii favorabile de zbor pentru ora programata, dar e posibil sa mai astepte pe teren in eventualitatea in care vremea se imbunatateste. De aceea, e important sa intelegi ca nu se poate anticipa daca sesiunea se va tine sau nu, totul se hotaraste la fata locului. Cel mai bun sfat este sa nu pleci de pe teren pana nu pleaca pilotii!

Putem ramane peste noapte la festival?

Din pacate, nu. Doar personalul autorizat are voie sa ramana dupa inchiderea programului.

De ce apare peste tot “direct dependent de vreme”?

Mai mult decat orice altceva, vremea este principalul factor determinant in privinta zborurilor. Pilotii prefer cerul senin si vant sub 4m/s. Daca un zbor este anulat, anularea se face la sedinta tehnica ce are loc inantea zborului, datorita vantului prea puternic, furtuni sau ploaie in zona. De multe ori vremea este perfecta la sol, dar cativa metri mai sus vantul poate fi foarte puternic, iar zborurile pot fi anulate cu cateva minute inainte. Este extrem de frustrant atat pentru organizatori si piloti, cat si pentru public, dar siguranta este intotdeauna prioritara.

Ce se intampla daca baloanele nu zboara?

Festivalul are loc indiferent daca ploua sau este soare. Pe langa zborul baloanelor, vom incerca sa facem un program variat cu activitati conexe la sol pentru a va bucura din plin de participarea la festival.

Cum aflam de actualizarile/schimbarile programului?

Ne vom stradui sa va comunicam fiecare schimbare in timp util. Pentru noutatile si statutul evenimentului, va rugam urmariti-ne pe Facebook si nu uitati sa folositi hastag-ul #magiabaloanelor.
Pe durata week-end-ului, vom incerca sa actualizam informatiile si sa raspundem solicitarilor, insa nu garantam, deoarece echipa va fi la festival.
Va multumim pentru intelegere!

Pot sa vin cu animalul de companie?

Va rugam sa va lasati animalele de companie acasa! Iubim animalele si nu vrem sa le vedem speriate in multime de zgomotele puternice ale arzatoarelor in timp ce se inalta baloanele.

Pot veni cu patura sau scaun pliant?

Da, chiar va recomandam, e o varianta buna de admirat baloanele. In cazul in care veniti cu scaun, va rugam sa fiti atenti sa nu blocati vederea celor cu paturi.

Pot veni cu mancarea si bautura mea?

Da, dar fara sticle, alcool si lazi frigorifice; insa noi va incurajam sa achizitionati mancare si racoritoare de la comerciantii din cadrul festivalului – ei reprezinta o parte pentru care festivalul exista si este gratuit pentru public. De asemenea va rugam sa lasati curat in urma voastra.

Vor fi bancomate la festival?

Pentru toate activitatile se plateste in numerar, e bine sa aveti mult marunt. Bancomate de la mai multe banci sunt in Targu Frumos.

Vor fi toalete la festival?

Da, vor fi toalete ecologice; acestea vor avea lavoare, insa nu vor fi facilitati de schimbat scutece bebelusi. Va recomandam sa aveti la voi servetele umede.

Pe cine pot contacta in cazul unei urgente?

La Infopoint poti anunta despre obiecte gasite sau pierdute. O echipa medicala va fi prezenta pe toata perioada festivalului pentru urgentele aparute.

Cine asigura ordinea la festival?

Ordinea va fi asigurata de jandarmerie. In cazul in care ai nevoie de asistenta si nu gasesti nici un jandarm, te rugam sa mergi la Infopoint. Organizatorii festivalului nu isi asuma responsabilitatea pentru daune cauzate de accidente, furturi, vandalism, conditii meteo etc.

Locuri aterizare

Daca sunt proprietari in jur care doresc sa invite baloanele sa aterizeze pe proprietatea lor, intindeti un cearsaf alb pe care pilotii il pot vedea din aer si vor sti ca sunt bine-veniti.